La simplicitat en l’avaluació és norma per a Boli vermell. Per això, hem creat nous quaderns Excel per a l’Àmbit lingüístic i l’Artístic. Els hem anomenat quaderns senzills i estan pensat per a especialistes d’Anglès i de Música, tot i que el pot fer servir tothom. Quan ets especialista visites més d’una aula i va bé tenir totes les classes en un sol lloc. Així no cal fer servir tants Excels. Per això, les pestanyes dels fulls Excell són per a les classes (sis en total), no per a les dimensions, com en el cas dels “germans grans”.

El primer que haurem de fer, com sempre, serà escriure la informació sobre la matèria, el curs, el nom del mestr@ i les classes que volem avaluar. Cada classe es correspon a un full (el del número de sobre). Un cop fet això, ens mourem a qualsevol full per a personalitzar-lo. El segon pas serà enganxar al primer trimestre els noms dels nens. Es recomana fer un “Pegado especial” i escollir alguna opció com “Texto” o “Texto unicode”. Automàticament, el nom dels alumnes quedarà escrit a la resta de trimestres i a la pàgina de notes finals.

Com pots comprovar a la imatge, per a llengües hi ha cinc columnes, una per a cada dimensió. Les tres dimensions importants disposen de cinc columnetes, les que creiem més supèrflues només d’una. A més, disposes d’una columna per a positius, per si la necessites. Aquesta columna incrementa la nota final del trimestre en 0,1 per positiu donat. A la imatge no hi apareix, però si tires a la dreta, hi trobaràs una columna extra per si has d’apuntar alguna cosa. La informació que apuntis en aquesta llista no va enlloc. Pel que fa al Quadern simple de Música, hi ha tres columnes amb cinc columnetes cadascuna.
Si has fet servir els quaderns anteriors, el sistema i el disseny et seran bastant familiars. Una de les coses que has de decidir és el tant per cent de nota que li donaràs a cada dimensió. Per això, has d’anar al quadradet de dalt i prendre decisions. Si no avalues una dimensió, simplement posa-li un 0 o deixa-la en blanc. En la foto de dalt, només s’avaluarien les dimensions Comunicació Oral i Comprensió Lectora amb un 50% cadascuna. Si poses els percentatges correctament, el rectangle que hi ha a sobre de la NOTA final del trimestre apareixerà en verd i amb un 100 escrit, sinó, et sortirà en vermell per a advertir-te de l’error.
Passant notes
També has de picar les notes de cadascuna de les activitats que avaluem. T’ho expliquem amb un exemple de la dimensió Comprensió Lectora (mirar foto inferior). Si un trimestre he fet quatre activitats, he de decidir quin tant per cent li dono a cadascuna. Per exemple, el Control 1 val un 30%, el Control 2 també un 30, la lectura un 20% i una comprensió lectora 20%. A més, com que no tot ha de ser sobre 10, a sota del tant per cent he d’escriure el total de punts de l’activitat. A la fotografia, al Control 1 la Comprensió Lectora tenia un valor de 10 punts, al Control 2 eren 5, la lectura està avaluada sobre 4 punts i la comprensió sobre 23. Així ens evitem haver de transformar-ho tot a una nota sobre 10. A partir d’aquestes dades, el programa extreu la nota final de la dimensió (columna TOTAL).

Quan passis al segon trimestre, hauràs d’anar al requadre de dalt de tot a l’esquerra, i triar el segon trimestre. El mateix amb el tercer. A final de curs, podràs veure les notes de cada trimestre totes juntes. Aquesta informació està al full anomenat FINAL (també hi pots accedir a través del link blau de la part superior dreta). Aquí hauràs de filtrar per classe, a través del requadre de dalt a l’esquerra i de color vermell anomenat Class. A més, t’apareix la mitjana dels tres trimestres. El que no fa és calcular la nota final del curs. Ho deixem per a futures actualitzacions, en aquesta versió no ha estat possible.

I això és tot! Esperem que el Quadern senzill us sigui útil! Per a descarregar-lo, només heu de fer-vos subscriptors. Aquí sota teniu el link. Namasté!